Producatorul de tigarete Philip Morris International a anuntat ca va cumpara Rothmans Inc, pentru 2 miliarde dolari canadieni, in cadrul unei tranzactii prin care preia controlul celui de al doilea producator de tigarete din Canada.

Tranzactia ofera Rothmans 30 dolari canadieni/actiune. Singura detinere a Rothmans este pachetul de 60% din actiunile companiei Rothmans Benson & Hedges.

Philip Morris detinea deja 40% din actiunile producatorului de tigarete, iar oferta facuta este cu 17% mai mare decat pretul mediu la care s-au tranzactionat titlurile Rothmans intr-o perioada de 20 de zile pana in 30 iulie.

"Actionarii Rothmans vor primi un bonus semnificativ in numerar, iar Philip Morris isi consolideaza prezenta pe o piata pe care o considera atarctiva din punct de vedere financiar si de o importanta S strategica pe viitor", a declarat presedintele si directorul executiv al Philip Morris, Louis Camilleri.

Philip Morris si-a diminuat, totodata, castigurile raportate pentru trimestrul al doilea, la 86 centi/actiune, de la 87 centi/actiune, pentru a reflecta un cost de 124 milioane dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fumatul fara fum: Raul mai mic sau povesti de marketing?