Profitul net a fost de 830 milioane euro in al doilea trimestru si de 1,64 miliarde euro in primele sase luni, comparativ cu un profit trimestrial de 1,6 miliarde euro si un profit semestrial de 2,8 miliarde euro in 2007.

Analistii chestionati de Reuters estimau in medie un profit net de 754 milioane euro in al doilea trimestru si un profit de 1,6 miliarde euro pentru primele sase luni.

Reflectand nesiguranta legata de posibilele deprecieri ale activelor, previziunile au variat, insa, intr-o marja destul de larga. Cei 13 analisti chestionati de Reuters au oferit estimari intre 524 milioane si 1,06 miliarde euro pentru cel de-al doilea trimestru.

Citeste si:

Pierderile rezultate din criza creditelor s-au ridicat la 362 milioane euro, a precizat Fortis.

"Fortis a continuat sa fie afectata de tulburarile din piata creditelor", a declarat directorul executiv, Herman Verwilst.

Cele mai recente probleme ale Fortis au inceput la sfarsitul lunii iunie, cand a anuntat un plan de a vinde actiuni si de a suspenda plata dividendelor interimare pentru a se redresa financiar. Directorul executiv Jean-Paul Votron a fost inlocuit de adjunctul sau.