Inflatia s-a accentuat in Turcia peste asteptari in luna iulie, ca urmare a scumpirii locuintelor, potrivit statisticilor oficiale publicate luni, dar cei mai multi dintre analisti spun ca datele nu le schimba estimarile privitoare la evolutia politicii monetare a bancii centrale, relateaza Reuters, citat de Newsin.
Preturile de consum au crescut in iulie cu 0,58% fata de iunie, peste media estimarilor, de 0,32%, iar inflatia anuala a ajuns la 12,06%, potrivit datelor publicate de institutul turc de statistica.

Preturile la producator au crescut in iulie cu 1,25% fata de luna anterioara, de asemenea peste estimari. Raportat la iulie 2007, preturile la producator au crescut cu 18,41%.

Economistul Ivailo Vesselinov, de la banca de investitii Dresdner Kleinwort, considera ca este ingrijorator ca preturile alimentelor cresc, in timp ce preturile productiei industriale, afectate de costul marfurilor, raman si ele sub presiune.

"Ne asteptam ca banca centrala sa isi mentina tonul restrictiv in privinta politicii monetare si sa majoreze dobanda cheie cu 0,25 de puncte procentuale la urmatoarea sedinta", a spus Vesselinov.

Analistii sunt impartiti cu privire la deciziile ce vor fi luate la sedinta de politica monetara din 14 august a bancii centrale a Turciei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri