Producatorul danez de bere Carlsberg a anuntat ca profitul sau inainte de taxe si impozite (EBIT) a avansat in al doilea trimestru peste asteptari, respectiv cu 68%, pe baza cresterii puternice a afacerilor din Asia si Europa de Est, ceea ce i-a apreciat actiunile.

Carlsberg a afisat castiguri inainte de taxe si impozite (EBIT) din care au fost excluse elementele exceptionale de 3,2 miliarde coroane daneze (669 milioane dolari), in urcare fata de 1,9 miliarde coroane in aceeasi perioada a anului trecut si peste cifra de 2,6 miliarde coroane estimata de analisti in cadrul unui sondaj Reuters, citat de NewsIn.

"Raportul arata bine. Unii investitori au fost ingrijorati de evolutia pietei din Rusia, insa temerile au fost calmate de rezultate, pentru ca cifrele din Rusia au fost bune", a declarat un analist din cadrul Nordea, Michael Hybholt.

"Chiar si in conditii mai dificile, in contextul scumpirii materiilor prime si al nesigurantei din unele piete la nivel mondial, cresterea din Europa de Est si Asia a ramas puternica", a anuntat grupul danez.

Carlsberg, care s-a aliat anul acesta cu grupul olandez Heineken ca sa cumpere compania britanica Scottish & Newcastle cu 7,8 miliarde lire sterline (15,35 miliarde dolari), a estimat ca profitul sau operational va creste in 2008 la aproximativ 5,9 miliarde coroane daneze.

In anul 2007, profitul producatorului de bere a fost de 5,3 miliarde coroane. Incluzand achizitia Scottish & Newcastle, castigurile operationale din 2008 sunt estimate sa ajunga la 8,1 miliarde coroane, cu un profit net de 3 miliarde coroane.

Carlsberg a precizat ca scumpirea materiilor prime continua sa majoreze costurile totale de vanzare si distributie, insa planifica o majorare a preturilor pentru a compensa situatia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
URBB lanseaza berea Bucur - bere de bulevard la sticla