Cifra de afaceri a Schneider Electric a ajuns in primul semestru al anului la 8,946 miliarde euro, in crestere cu 10,6%, fata de primul semestru al anului 2007, a anuntat compania.
Cresterea organica solida cu 10,6% a cifrei de afaceri se datoreaza celui de-al cincilea semestru consecutiv in care se inregistreaza o crestere de doua cifre.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, estimand performantele pentru restul anului, Schneider Electric se angajeaza sa mentina o rata a veniturilor operationale fata de datoria neta de peste 35%, iar recomandarile pentru restul anului au fost revizuite in sens pozitiv, mizand pe un minimum de 8% in crestere organica a cifrei de afaceri si o rata EBITA de 15%.

In cel de-al doilea trimestru din 2008, cifra de afaceri a atins 4,635 milioane euro, crescand cu 11,6 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In Europa, trimestrul al doilea a insemnat o crestere de 10,9%, in ciuda unui ritm mai lent inregistrat in Spania si Marea Britanie. Cresterea a fost sustinuta de dinamica puternica a Europei de Est, dar si de performantele din Scandinavia si Germania, in sectoarele de constructii, industrie, infrastructura si in cel al pietelor de desfacere pentru centre de date.

"Pentru 2008, mizam pe un minimum de 8% in crestere organica a cifrei de afaceri si o rata EBITA de 15%", a declarat presedinte si directorul general al Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire.

Profitul net s-a ridicat la 851 milioane euro, o crestere de 17%. Raportul datorii/capital propriu a ramas la 53% la 30 iunie 2008, mai scazuta cu patru puncte fata de jumatatea precedenta a lui 2007.

Castigurile nete per actiune au crescut cu 13%, la 3,56 euro. Cresterea mai mica, in comparatie cu profitul net, este datorata efectului generat de emisiunea de actiuni pentru a finanta o parte din achizitia APC, de la inceputul anului 2007.

Achizitiile efectuate Schneider au contribuit cu 360 milioane euro, echivalentul a 4,4 % din cresterea cifrei de afaceri, in special APC cu 191 milioane euro si Pelco cu 183 milioane euro. Separarea de MGE Small Systems a redus cifra de afaceri a Schneider Electric cu 90 milioane euro. Impactul fluctuatiilor de curs valutar a fost negativ, cu o pierdere de 481 milioane euro (-6,6%), datorata in principal deprecierii dolarului in fata euro.

In prima jumatate a lui 2008, cresterea organica a volumului, cresterea preturilor si productivitatea au dus la un progres semnificativ, in ciuda presiunii inflatiei asupra costurilor si a ratelor de schimb nefavorabile. EBITA a crescut cu 15% pana la 1,346 milioane euro. EBITA include si cele 16 milioane euro de pe urma achizitiei Pelco, liderul global in securitate video. Alte achizitii, net din separari, au contribuit cu o suma aditionala de sase milioane euro.

De asemenea, fluxul de numerar generat de activitatile operationale din prima jumatate a lui 2008 a totalizat 1,199 miliarde euro, ceeace reprezintao crestere de 16%. Imbunatatirea cerintelor capitalului circulant si controlul sustinut asupra investitiilor nete au condus catre mai mult decat dublarea fluxului de numerar net la 675 milioane euro (227 milioane euro in prima jumatate a anului 2007).

Schneider Electric, specialist global in domeniile energiei si controlului, livreaza echipamente si solutii electrice avansate catre clienti de pe piata constructiei de cladiri rezidentiale si non-rezidentiale, piata centrelor de date si retele, piata energiei si cea a infrastructurii.

Schneider Electric Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 65 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior si isi propune pentru 2008 investitii totale de un milion euro.

Compania are 120.000 angajati in toata lumea si desfasoara operatiuni in 200 de tari. Compania este prezenta in Romania de mai mult de 10 ani, are 150 de angajati si o retea cu peste 500 de puncte de distributie in toata tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri