S&P a mentinut ratingul si perspectivele SocGen

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s (S&P) a mentinut, marti, ratingul ‘AA-‘ si perspectiva negativa a grupului bancar francez Societe Generale (SocGen), dupa ce banca a publicat rezultate financiare slabe pentru primul semestru al acestui an.

Societe Generale a raportat un profit net consolidat de 2,1 miliarde euro pentru primele sase luni ale anului, in scadere cu 39% comparativ cu perioada similara a anului trecut, din cauza scaderii semnificative a sectorului corporativ si de servicii bancare de investitii, precum si a veniturilor din administrarea activelor, informeaza NewsIn.

Alte sectoare, precum cele de retail bancar din strainatate si serviciile financiare, au inregistrat rezultate sanatoase.

"Rezultatele sunt in conformitate cu asteptarile noastre generale privitoare la un declin semnificativ al profitabilitatii de pe segmentele corporate si de investitii, data fiind deteriorarea conditiilor economice si de pe pietele de capital", a observat analistul pentru credite Elisabeth Grandin, de la S&P, citata de Reuters.

"Banca are, insa, o evolutie relativ sigura in conditiile diversificarii surselor sale de castiguri", a adaugat Grandin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri