Grupul austriac de petrol si gaze OMV, actionar majoritar al Petrom, a afisat pentru al doilea trimestru al acestui an un profit net dupa interese minoritare de 684 milioane euro, in crestere cu 66% fata de acelasi interval din 2007, depasind asteptarile pietei si a anuntat ca nu mai este interesat de preluarea concurentului ungar MOL.
Media estimarilor analistilor pentru castigul net din al doilea trimestru era de 599 milioane euro, potrivit unui sondaj Reuters.Castigurile operationale au crescut cu 86%, sustinute de cresterea pretului petrolului. Profitul inainte de dobanzi si impozite (EBIT) a fost de 1,083 miliarde euro, de asemenea peste media estimarilor, de doar 928 milioane euro.

OMV si-a reconfirmat estimarile pentru intregul an, anuntand ca se asteapta la profituri solide ca urmare a dezvoltarii de noi zacaminte, optimizarii afacerilor de distributie si extinderii afacerilor din domeniului gazelor, scrie NewsIn.

Grupul petrolier austriac a anuntat ca nu mai este interesat de preluarea concurentului ungar MOL, dupa un an de incercari nereusite, precizand ca executivul Uniunii Europene a solicitat concesii inacceptabile.

Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata de faptul ca o eventuala fuziune intre OMV si MOL va crea probleme de concurenta, ce ar duce la cresterea preturilor, si a semnalat ca OMV ar trebui sa vanda una dintre rafinarii pentru ca afacerea sa primeasca aprobare.

"Comisia Europeana a anuntat ca nu va accepta angajamentele propuse de OMV", arata un comunicat al companiei austriece.

"Din moment ce alte angajamente nu ar fi acceptabile pentru OMV, OMV a decis sa retraga propunerea de fuziune. Continuarea incercarilor de a incheia acordul cu MOL, in conditiile actuale, ar fi impotriva ratiunilor economice si strategice ale OMV", a mai anuntat compania austriaca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri