Media estimarilor analistilor pentru castigul net din al doilea trimestru era de 599 milioane euro, potrivit unui sondaj Reuters.Castigurile operationale au crescut cu 86%, sustinute de cresterea pretului petrolului. Profitul inainte de dobanzi si impozite (EBIT) a fost de 1,083 miliarde euro, de asemenea peste media estimarilor, de doar 928 milioane euro.

OMV si-a reconfirmat estimarile pentru intregul an, anuntand ca se asteapta la profituri solide ca urmare a dezvoltarii de noi zacaminte, optimizarii afacerilor de distributie si extinderii afacerilor din domeniului gazelor, scrie NewsIn.

Grupul petrolier austriac a anuntat ca nu mai este interesat de preluarea concurentului ungar MOL, dupa un an de incercari nereusite, precizand ca executivul Uniunii Europene a solicitat concesii inacceptabile.

Citeste si:

Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata de faptul ca o eventuala fuziune intre OMV si MOL va crea probleme de concurenta, ce ar duce la cresterea preturilor, si a semnalat ca OMV ar trebui sa vanda una dintre rafinarii pentru ca afacerea sa primeasca aprobare.

"Comisia Europeana a anuntat ca nu va accepta angajamentele propuse de OMV", arata un comunicat al companiei austriece.

"Din moment ce alte angajamente nu ar fi acceptabile pentru OMV, OMV a decis sa retraga propunerea de fuziune. Continuarea incercarilor de a incheia acordul cu MOL, in conditiile actuale, ar fi impotriva ratiunilor economice si strategice ale OMV", a mai anuntat compania austriaca.