Profitul Nikon, afectat de aprecierea yenului

Producatorul japonez de echipamente de mare precizie Nikon Corp a anuntat, astazi, ca profitul trimestrial a scazut cu 20,5%, din cauza aprecierii yenului si cererii scazute de echipamente pentru producerea de chip-uri, si a mentinut previziunile anuale sub estimarile analistilor, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Nikon, cel de-al cincilor producator de aparate de fotografiat digitale din lume, a afisat un profit operational de 28,72 miliarde yeni (265,1 milioane dolari) pentru intervalul aprilie-iunie, in scadere fata de 36,13 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru anul fiscal inceput in aprilie, Nikon a mentinut estimarile, ce indica o scadere de 3,8% a profitului operational, la 130 miliarde yeni, in timp ce analistii chestionati de Reuters estimau, in medie, un profit anual de 138 miliarde yeni.

Nikon, care a lansat luna trecuta noua camera foto SLR D700, concureaza pentru cota de piata cu grupul rival Canon Inc, chiar daca temerile legate de incetinirea cresterii economice mondiale ameninta sa reduca apetitul consumatorilor pentru aparatura fotografica scumpa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri