Carrefour a pus ochii pe cel mai mare lant de hipermarketuri din Rusia

Grupul francez de distributie Carrefour, concurentul sau american Wal-Mart, lantul finlandez de magazine Kesko si Agrokor din Croatia sunt printre potentialii cumparatori ai retelei de hipermarketuri Lenta din Rusia, potrivit publicatiei RIA Novosti, citata de NewsIn.

Oleg Jerebtov si Avgust Meier, principalii actionari ai grupului rus, cu participatii de 35%, respectiv 36,4% din actiuni, urmeaza sa aleaga definitiv un cumparator pana in septembrie 2009.

Potrivit unei surse avizate, citate de Kommersant, cumparatorii potentiali sunt gata sa plateasca circa 1,4 miliarde dolari pentru 89% din actiounile Lenta, tranzactie care i-ar pune intr-o pozitie foarte buna pe piata vanzarilor cu amanuntul din Rusia.

Fondata in 1993, reteaua Lenta cuprinde 31 de hipermaketuri in 14 orase din Rusia. In 2007, Lenta a avut incasari de 1,559 miliarde de dolari si a devenit cel mai mare operator de hipermaketuri din Rusia.
Marile companii internationale de distributie vizeaza de mult timp o intrare pe piata ruseasca.

Carrefour urmeaza sa deschida in Rusia primul hipermarket pana la sfarsitul lui 2008, Wal-Mart a inaugurat o reprezentanta pentru tarile emergente, la conducerea careia l-a plasat pe fostul responsabil al lantului german Rewe, Stefan Fanderl, iar Kesko este prezent deja pe piata ruseasca prin magazinele sale de materiale de constructie K-Rauta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri