Time Warner a scazut in profit cu 26% in al doilea trimestru din an

Gigantul media Time Warner Inc, care detine CNN, Time Inc si studiourile de filmare Warner Bros, a raportat o scadere cu 26% a profitului net pe trimestrul II, la 792 milioane dolari (22 centi/actiune), rezultatele situandu-se, totusi, peste asteptarile analistilor, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Rezultatele financiare au fost sustinute de cresterea vanzarilor cu publicitatea prin cablu si de succesul unor filme precum "Totul despre sex".

In trimestrul al doilea din 2007, Time Warner Inc obtinuse un profit net de 1,07 miliarde dolari (28 centi/actiune).

Fara a lua in calcul plata onorariilor serviciilor juridice si profesionale si ale avariilor generate de retelele Turner ce se ridica la 51 milioane dolari, compania a inregistrat un profit de 24 centi/actiune, peste estimarile analistilor de pe Wall Street chestionati de Reuters Estimates, care anticipau un profit de 23 centi/actiune.

Veniturile au crescut cu 5%, la 11,56 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor de 11,45 miliarde dolari.

la inceputul lui 2009, Time Warner vrea sa separe serviciile de publicitate si cele de internet prin dial-up ale AOL, compania furnizoare de servicii web detinuta de concernul Warner.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 14% in 2008, iar obiectivele referitoare la castigurile operationale pe intregul an fiscal inainte de deprecieri si amortizari vizeaza cresteri de 7-9% sau 1,07-1,11 dolari/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri