Profitul brut al bancii britanice Barclays Plc a scazut cu 33%, la 2,75 miliarde lire sterline (5,4 miliarde dolari) in prima jumatate a anului, dupa ce a inregistrat pierderi de 2 miliarde lire sterline din deprecierea activelor cu grad de risc ridicat, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Analistii estimasera anterior un profit brut de 2,63 miliarde lire sterline pentru primul semestru din 2008, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut banca inregistrase un profit brut de 4,1 miliarde lire sterline.

Unii reprezentanti ai bancii sunt de parere ca perspectiva sumbra asupra conditiilor de pe piata de profil se va mentine pana la sfarsitul anului 2009.

Valoarea totala a creditelor neperformante si a provizioanelor de creditare a fost de 2,45 miliarde lire sterline in semestrul I, fata de 959 milioane lire sterline in aceeasi perioada a anului trecut.

Barclays a avut o cota de 26% din piata creditelor ipotecare din Marea Britanie, in prima jumatate a anului, de peste patru ori mai mult decat cota de 6% detinuta in mod obisnuit pana atunci.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul celor mai sigure 100 banci din lume. Cate sunt in Romania