AIG a avut pierderi de 2,06 dolari/actiune in al doilea trimestru. In perioada echivalenta a anului trecut, AIG inregistrase un profit net de 4,28 miliarde dolari, respectiv 1,64 dolari/actiune.

Perpetuarea problemelor de pe piata imobiliara americana si turbulentele de pe pietele de credit, ca si volatilitatea de pe pietele internationale de capital au avut efecte adverse substantiale asupra rezultatelor AIG din trimestrul al doilea, a mentionat compania.

"Rezultatele noastre din trimestrul al doilea au fost influentate negativ de conditiile aspre de pe piata imobiliara si de creditare si de mediul foarte dificil de investitii", a explicat presedintele si directorul executiv al AIG, Robert Willumstad.

"Aceste rezultate nu reflecta puterea de castiguri si potentialul afacerilor AIG si este clar ca avem mult de lucru ca sa restabilim profitabilitatea grupului la nivelul la care ar trebui sa fie", a adaugat Willumstad.

Citeste si:

Pentru prima jumatate a anului, American International Group a avut o pierdere neta de 13,16 miliarde dolari, respectiv 5,11 dolari/actiune.

In aceeasi perioada din 2007, AIG raportase un profit net de 8,41 miliarde dolari, adica 3,21 dolari/actiune, mai informeaza raportul financiar al AIG.

AIG este prezent pe piata romaneasca, unde a avut contacte indirecte cu clienti inca din 1979, cand a devenit reasiguratorul ADAS. Din 1994, organizatia a intrat pe piata din Romania sub numele de AIG Romania, ocupandu-se de riscuri comerciale si industriale.

AIG Life Romania, al doilea mare asigurator de viata din Romania, are o cota de piata de peste 15% si detine AIG Fond de Pensii, care activeaza pe piata pensiilor private obligatorii.