Castigurile de baza inainte de taxe au coborat in trimestrul II cu 12%, pana la 596 milioane euro, de la nivelul de 679 milioane euro din al doilea trimestru din 2007, scrie NewsIn.

Vanzarile de asigurari de viata au scazut, de asemenea, in al doilea trimestru al acestui an, cu 9%, de la 802 milioane euro in 2007 la 729 milioane euro. Depozitele totale s-au diminuat cu 8% in intervalul aprilie-iunie 2008, la 9,13 miliarde euro, de la 9,9 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.

Randamentul capitalului s-a deteriorat, scazand de la 12,6% la 11,2%. Castigurile de baza au fost solide, avand in vedere turbulentele din pietele financiare, dar au scazut cu 2%, calculat la un curs valutar constant. Dividendele interimare au ramas neschimbate, la 0,30 euro/actiune.

Citeste si:

"Nivelul de capital al Aegon si fluxurile sale de numerar raman puternice in ciuda turbulentelor din pietele financiare. In acest mediu, Aegon a avut o evolutie buna, cu castiguri de baza solide si cresteri ale vanzarilor si depozitelor", a declarat directorul executiv Aegon, Alex Wynaendts, care a precizat ca deprecierea dolarului si a lirei sterline a avut un impact considerabil asupra rezultatelor.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private din Romania in acest an.