Produsul intern brut (PIB) al Bulgariei ar putea creste cu 6,2-6,5% in acest an, fata de previziunea anterioara care viza o crestere de 6,2%, datorita recoltelor mai mari decat cele anticipate, a declarat ministrul economiei, Petar Dimitrov.
Guvernul socialist a estimat ca economia va creste intr-un ritm similar cu cel din 2007, in ciuda crizei mondiale a creditelor si a franarii investitiilor straine, scrie NewsIn.

"Sunt optimist si am majorat previziunea pentru intregul an, datorita unor recolte foarte bune", a declarat Dimitrov.

Oficialul a mai spus ca produsul intern brut al Bulgariei este estimat sa creasca in al doilea trimestru cu 6,3%, dupa o urcare record de 7% in primul trimestru.

Serviciile, activitatea industriala si exporturile au accelerat in perioada ianuarie-martie cresterea economica a noului stat membru al Uniunii Europene la cel mai rapid ritm din anul 1996.

Cresterea economica a Bulgariei a fost puternica in ultimii ani, fiind sustinuta de investitii si de consum, in contextul in care investitorii demareaza afaceri in aceasta tara, iar bulgarii incearca sa-si imbunatateasca standardul de trai dupa ani de austeritate in perioada comunista.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri