Fannie Mae, cea mai mare banca ipotecara americana, a raportat, vineri, pierderi trimestriale pentru a patra oara consecutiv, pe fondul reducerii cererii pentru imprumuturi ipotecare, si a anuntat o reducere a dividendelor cu peste 85%, pentru a-si imbunatati capitalizarea, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

La trei saptamani dupa ce Statele Unite au luat masuri pentru salvarea bancilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, compania americana a anuntat o pierdere peste asteptari de 2,3 miliarde dolari (2,54 dolari/actiune), comparativ cu un profit de 1,95 miliarde dolari (1,86 dolari/actiune) obtinut in perioada similara a anului trecut.

Analistii chestionati de Reuters estimasera pierderi de 97 centi/actiune. In primul trimestru al anului 2008, Fannie Mae a inregistrat pierderi de 2,51 miliarde dolari (2,57 dolari/actiune).

Fannie Mae si Freddie Mac detin sau garanteaza ipoteci de peste 5.000 miliarde dolari, reprezentand aproape jumatate din totalul imprumuturilor ipotecare pe piata americana.

Cele doua banci, desi ajutate de guvern, au pierdut miliarde de dolari din credite neperformante, creand ingrijorari ca bancile centrale straine ar putea fi mai putin doritoare sa detina titluri americane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
9 ani de la criza: 15 momente infioratoare care au ramas in istorie