Pretul politelor la asigurarile de raspundere civila auto (RCA) trebuie sa creasca cu 40% anual pana cand va ajunge la nivelul celor practicate in alte tari membre ale Uniunii Europene (UE), inclusiv in Romania, a declarat seful asociatiei de profil din Bulgaria, Orlin Penev, citat de Novinite.com.
"Media preturilor politelor la asigurarile obligatorii in tarile din Europa Centrala, chiar si in Romania, este de aproximativ 200 de euro", a spus Penev.

In aceste conditii, presedintele Asociatiei Asiguratorilor Bulgari considera ca o majorare cu 40% este perfect justificata, atat timp cat primele actuale la asigurarile auto din Bulgaria, de 65-70 de euro pe an, sunt mult sub cele din alte tari din UE, scrise NewsIn.

"Asiguratorii trebuie sa mareasca preturile treptat, ca sa nu atraga furia soferilor", a mentionat Penev.

In Romania, seful Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, declarase la sfarsitul lunii mai ca segmentul de asigurari de raspundere civila auto a inregistrat o crestere relativ redusa in primul trimestru din acest an, fata de acelasi interval din 2007, ajungand la 688,1 milioane lei.

Toncescu a adaugat ca, desi in toamna anului trecut se vehicula in piata o crestere a primelor pentru asigurarile auto cu 40-50%, aceasta nu a fost pusa in practica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri