Excedentul comercial al Chinei a inregistrat o scadere anuala de 9,6% in intervalul ianuarie-iulie din 2008, pana la 123,72 miliarde dolari, au anuntat reprezentanti oficiali chinezi.

Reducerea excedentului comercial s-a temperat comparativ cu primele sase luni ale anului, cand a scazut cu aproape 12% fata de 2007. Exporturile Chinei sunt afectate de deteriorarea mediului economic de pe pietele americane si de apreceierea yuanului.

Exporturile chinezesti au sporit cu 22,6%, in timp ce importurile au crescut cu 31%, scrie AFP, citat de NewsIn.

In luna iulie, excedentul comercial al Chinei a fost de 25,28 miliarde dolari, cu circa 900 milioane dolari mai putin decat in a saptea luna a anului trecut, conform agentiei de presa China Noua. Cu toate acestea, excedentul comercial din luna iulie a depasit media estimarilor analistilor, de 20,3 miliarde dolari.

In iulie, "cresterea exporturilor a fost usor peste asteptari", a precizat un economist din cadrul Standard Chartered, Stephen Green.

"Chiar daca ne asteptam la o continuare a scaderii, cererea pentru produsele de export chineze este in continuare remarcabila", a spus acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mancam multe legume si fructe din IMPORT: cum arata balanta comerciala