Compania petroliera TNK-BP, detinuta in proportie de 50% de BP si in proportie de 50% de un grup format din patru miliardari rusi, a incheiat preluarea unei participatii de 25% la o centrala siberiana a grupului electric OGK-1, pentru 230 milioane euro, transmite Reuters, citat de NewsIn.

OGK-1 a anuntat ca va detine in continuare 75% minus o actiune din centrala electrica Nizhnevartovsk, care consuma in prezent 3 milioane metri cubi din gazul livrat anual de TNK-BP, si ca va cumpara inca 1,2 milioane metri cubi prin contracte pe termen lung, pentru o noua turbina ce va fi instalata in 2011.

TNK-BP va consuma in chimb 6 miliarde kilowati ora de electricitate produsa de noua turbina, printr-un contract pe 15 ani, a anuntat OGK-1 in cadrul unui comunicat.

Dubai World, fondul national de investitii al guvernului din Dubai, cerceteaza in prezent posibilitatea achizitiei OGK-1 prin intermediul unui partener rus, traderul energetic Roskommunenergo.

Actionarii TNK-BP sunt implicati intr-o disputa publica legata de managementul si strategia grupului, despre care expertii spun ca ar putea afecta productia celei de-a treia firme petroliere din Rusia, ce totalizeaza un sfert din productia BP la nivel mondial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Scenariul cel mai optimist pentru piata de M&A: stagnarea
Setari Cookie-uri