Dolarul a continuat sa se aprecieze in fata euro, pentru a sasea zi consecutiv, la un nivel nemaiatins din februarie, pe seama temerilor legate de temperarea economiei globale care au afectat atat principalele valute, cat si pretul marfurilor, precum petrolul si aurul, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Euro s-a depreciat cu 0,4%, la 1,4830 dolari/euro, pierzand 12 centi de la nivelul de 1,60 dolari/euro, atins la mijlocul lunii iulie. Deprecierea monedei europene a coincis cu ieftinirea aurului la apropiere 801,90 dolari/uncie, cel mai scazut pret din decembrie pana in prezent.

Dolarul s-a apreciat fata de yen cu 0,1%, la 110,15 yeni/dolari, apropiindu-se de maximul ultimelor sapte luni.

Aprecierea dolarului, ieftinirea petrolului si cresterea pietelor de capital au scazut pretul aurului cu 18% de la mijlocul lunii iulie, iar analistii estimeaza o ieftinirea a metalului galben pana in jurul nivelului de 700 dolari/uncie, inainte de sfarsitul verii.

"Cursul dolarului este influentat de schimbarea perspectivelor de crestere economica si de evolutia ratelor dobanzilor", a declarat Dwyfor Evans, strateg al State Street Global Markets, in Hong Kong.

Majoritatea burselor asiatice se afla in scadere, in ciuda ieftinirii petrolului care a dus la aprecierea titlurilor producatorilor auto si ale exportatorilor. Temerile privind deteriorarea mediului economic sunt confirmate de rata inflatiei din Japonia, care a ajuns la un nivel maxim al ultimilor 27 ani.

Analistii estimeaza si o scadere usoara a burselor europene, dupa ce UBS AG, cea mai mare banca elvetiana, a afisat, marti, o pierdere neta peste asteptari, cauzata de criza creditelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri