MOL creste in profit de peste 4 ori in T2, pana la 729 mil. dolari

Compania energetica ungara MOL a anuntat o crestere a profitului net trimestrial cu 326%, pana la 114,7 miliarde forinti (729,1 milioane dolari), pe fondul reevaluarii favorabile a datoriilor, determinata de intarirea forintului si evolutiei bune a afacerii cu petrol.

Profitul net al companiei s-a situat peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, de 107,65 miliarde forinti. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat un profit net de 26,9 miliarde forinti, arata NewsIn.

Segmentul petrochimic al companiei a afisat pierderi de 13,7 miliarde forinti, dar directorulul financiar al MOL, Jozsef Molnar, a declarat ca marjele acestuia s-au imbunatatit in lunile iulie si august, estimand o evolutie pozitiva si pentru restul anului.

MOL, care detine 25% din compania petroliera croata INA, a anuntat ca face o oferta pentru actiunile acesteia care nu sunt in proprietatea guvernului Croatiei si ca va furniza detalii pana pe data de 14 august.

Molnar a refuzat sa spuna daca MOL va putea sa finanteze singura oferta pentru INA si rascumpararea cotei de 20,2% din actiunile proprii, detinuta de rivalul sau austriac, OMV.

Actiunile companiei s-au depreciat, in timpul sedintei bursiere de marti, cu 0,3%, la 17.945 forinti/actiune, in timp ce indicele BUX al bursei din Budapesta a scazut tot cu 0,3%.

Profiul operational al grupului energetic a scazut cu 3%, pana la 89,1 miliarde forinti, depasind estimarile analistilor de 83,15 miliarde forinti. Pe de alta parte, profitul din activitatile de productie si exploatare a crescut cu 30%, pana la 30,6 miliarde forinti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri