Banca Centrala Europeana (BCE) a retras 21 de miliarde de euro din pietele financiare overnight ale zonei euro, pentru a echilibra lichiditatea ampla din piata, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Suma atrasa de BCE in depozite cu o dobanda fixa de 4,25% a fost in conformitate cu valoarea pe care Banca Centrala Europeana isi propusese sa o absoarba, dupa ce a identificat, in prima parte a zilei, un exces de lichiditate.

BCE a anuntat ca zece banci au participat la licitatie, oferind, in total, 22,6 miliarde euro, un semn al lichiditatii ample din ultima zi a perioadei de constituire a rezervelor minime de catre banci.

Separat, BCE a imprumutat 176 de miliarde de euro, ca finantare pe sapte zile, in cadrul principalei sale operatiuni saptamanale, cu 20 de miliarde de euro peste necesarul de lichiditate estimat al bancilor.

Rata medie a dobanzii a fost de 4,40%, usor sub cea de saptamana trecuta, dar in conformitate cu rezultatele unui sondaj Reuters efectuat luni.

BCE a imprumutat suplimentar bancile in ultimul an, ca sa diminueze tensiunile din pietele financiare, unde reticenta creditorilor in a-si imprumuta bani mentine in mod artificial dobanzile ridicate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bancile germane, in criza de seifuri in care sa depoziteze banii
Setari Cookie-uri