Inflatia Ungariei a ramas la un nivel ridicat, de 6,7%, in iulie, iar perspectiva unor noi scumpiri ale energiei in acest an face putin probabila o reducere a dobanzii de politica monetara in viitorul apropiat, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele preturilor de consum s-a mentinut in iulie la 6,7%, peste estimarile analistilor, arata biroul central de statistica din Ungaria (KSH). Preturile au crescut cu 0,1% fata de luna anterioara, sustinute de scumpirea serviciilor cu 0,9% si a energiei cu 0,8%.

"Rezultatele pot reduce asteptarile legate de o scadere a dobanzii, ce au aparut in ultimele saptamani", a declarat Zoltan Torok, un analist din cadrul Raiffeisen.

Analistii estimau un nivel anual al inflatiei de 6,6%, potrivit unui sondaj Reuters, si au sustinut ca rezultatele usor dezamagitoare ar putea reduce posibilitatea unei relaxari monetare.

"Banca Nationala a Ungariei nu se va grabi sa reduca dobanzile decat in cazul in care forintul se va aprecia din nou", a declarat un analist din cadrul JPMorgan, Nora Szentivanyi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un salariu minim european: realitate sau fantezie?
Setari Cookie-uri