GE, partener al Jocurilor Olimpice, a anuntat depasirea obiectivului de vanzari stabilit pentru JO Beijing 2008, prin castigarea a 400 de proiecte de infrastructura in centrul si in imprejurimile orasului Beijing, proiecte ce vor genera venituri de 700 milioane de dolari.
GE asigura tehnologie pentru infrastructura tuturor celor 37 de locatii oficiale ale Jocurilor Olimpice si ale proiectelor din zona Beijing. De asemenea, NBC Universal va inregistra venituri record de peste un miliard de dolari din publicitate, potrivit unui comunicat al GE emis marti.

GE, care de peste 70 de ani asigura tehnologie pentru Jocurile Olimpice si alte evenimente sportive importante, gestioneaza proiecte in toate cele 37 de locatii oficiale ale competitiei si in 168 de cladiri comerciale din interiorul si din imprejurimile orasului Beijing.

Unele proiecte reprezinta „premiere” tehnologice pentru China, printre acestea numarandu-se tehnologia de filtrare pentru apa potabila si reciclarea apei pluviale de la Stadionul National („Bird’s Nest”), 73 de posturi de transformare pentru alimentarea cu energie a peste 50 de locatii din cadrul Jocurilor Olimpice, si tehnologie avansata de control al bagajelor pe Aeroportul International al capitalei Beijing.GE livreaza 120 de turbine eoliene pentru parcurile eoliene din Zhangbei si Shangyi, aflate la nord de Beijing, care asigura energia pentru zona centrala alocata Jocurilor Olimpice.

„Pozitionarea unica a GE permite companiei sa livreze o varietate de solutii tehnologice esentiale pentru orasele care gazduiesc Jocurile Olimpice. Compania este prezenta in China de peste 100 de ani si suntem mandri de colaborarea stransa pe care o avem cu Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice din Beijing si cu ceilalti parteneri pentru a sustine pregatirea Chinei pentru cel mai mare eveniment sportiv din lume”, a declarat presedintele si directorul executiv al GE, Jeff Immelt.

In concordanta cu ecomagination, o initiativa corporativa GE ce tinteste dezvoltarea si comercializarea de tehnologii care sa permita clientilor depasirea unor provocari ecologice stringente, compania ofera solutii pentru numeroase proiecte de energie verde in zonele aflate in apropierea orasului Beijing.

GE livreaza 120 de turbine eoliene parcurilor eoliene din Zhangbei si Shangyi, aflate la nord de Beijing, care se conecteaza la reteaua din China de Nord si furnizeaza 180 megawati de energie pentru Tianjin, Tangshan si Beijing. Parcurile eoliene pot alimenta anual cu energie aproximativ 400.000 de gospodarii chineze de dimensiuni medii, echivalentul eliminarii a peste 400.000 de tone de dioxid de carbon in China.

GE livreaza si tehnologii pentru Proiectul de reciclare a apei reziduale din Tangshan Nanpu, situat la est de Beijing, in nordul Campiei Chineze. Instalatia va produce zilnic peste 93.000 de tone de apa tratata, o cantitate suficienta pentru a umple 37 de bazine olimpice de inot, apa ce va fi folosita la operatiunile industriale din zona de dezvoltare economica Tangshan Nanbao.

Tehnologiile de filtrare a apei oferite de GE sunt functionale si in cadrul Proiectului de reciclare a apei reziduale din Qinghe, unde prelucreaza 80.000 de metri cubi de apa reziduala pe zi, apa reciclata pentru a fi folosita la proiectele de peisagistica derulate pe durata Jocurilor Olimpice din Beijing.

In luna mai 2008, GE a anuntat o donatie constand in doua sisteme avansate de tratare a apei, care vor asigura apa potabila pentru peste 60.000 de locuitori din orasul Dongguang si satele invecinate. Oferite drept cadou poporului chinez, sistemele sunt proiectate astfel incat sa contribuie la promovarea sanatatii populatiei prin intermediul apei potabile curate.

Lucrand in parteneriat cu Ministerul Resurselor Hidrologice din China, in aceasta vara, GE va instala si va pune in functiune o instalatie completa de tratare a apei in orasul Dongguang si va livra o statie mobila de tratare a apei care va purifica apa pentru satele invecinate. Astfel, in China se va folosi pentru prima data un sistem mobil avansat de tratare a apei ce va aduce apa curata in zonele care nu se afla in aria de acoperire a infrastructurii municipale centralizate de alimentare cu apa.

Pentru a extinde sponsorizarea oferita de companie Jocurilor Olimpice, GE a creat un program global de stimulente pentru vanzari destinat celor peste 40.000 de reprezentanti de vanzari din intreaga lume, program care a dus la o crestere cu peste 190 de milioane de dolari a veniturilor companiei in 2007 si 2008.

Sapte retele NBC Universal: NBC, USA, MSNBC, CNBC, Oxygen si Telemundo, precum si NBCOlympics.com, vor prezenta in Statele Unite ale Americii peste 3.600 de ore de emisie de la si despre Jocurile Olimpice din Beijing, oferind astfel cel mai ambitios proiect mediatic din istorie. Cele 3.600 de ore depasesc cu 1.000 numarul total de ore difuzate de la toate editiile anterioare ale Jocurilor Olimpice de Vara televizate din istoria SUA, datand de acum aproape 50 de ani, din 1960, in Roma. In cele 17 zile ale Jocurilor Olimpice din Beijing, NBCU va transmite peste 212 ore pe zi, in medie.

Emisiunile despre Jocurile Olimpice din Beijing vor cuprinde cele mai multe transmisii in direct de pana acum pentru Jocurile Olimpice de Vara, in ciuda diferentei de fus orar de 12 ore dintre Coasta de Est a Statelor Unite si China si, pentru prima data, Jocurile Olimpice vor fi transmise in regim de inalta definitie (high definition).

Pe NBCOlympics.com, publicul american va avea acces la aproximativ 2.200 de ore de transmisii video in banda larga, in direct, ale Jocurilor Olimpice, aceasta fiind prima transmisie in direct a unui eveniment pe o pagina web.

GE este o infrastructura globala care ofera tehnologie, servicii media si financiare, creata pentru a raspunde nevoilor esentiale de la nivel mondial. De la energie, apa, transport si ingrijiri medicale, la asigurarea accesului la fonduri financiare si informatii, GE deserveste clienti din peste 100 de tari, avand peste 300.000 de angajati in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri