Grupul financiar olandez ING a raportat, miercuri, o scadere a profitului net pe al doilea trimestru cu 25%, la 1,92 miliarde euro, afectat de deprecierea pietei imobiliare si de micsorarea castigurilor din investitii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Acesta s-a situat, totusi, peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, ce estimasera un profit net cuprins intre 1,18 - 1,69 miliarde euro, media profitului net estimat fiind de 1,52 miliarde euro. In aceeasi perioada a anului trecut, ING a raportat un profit net de 2,56 miliarde euro.

Grupul ING, asemeni competitorilor sai europeni, a fost afectat de criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc (subprime) declansata anul trecut, cand un numar mare de americani nu si-au mai putut plati ratele la case.

ING si-a redus expunerea de capital odata cu aprecierea pietei de profil in aprilie si a anuntat ca veniturile sale din plasamente s-au situat cu mult sub nivelul exceptional inregistrat anul trecut.

"Companiile care ofera servicii financiare se confrunta cu o piata de o volatilitate fara precedent, o lichiditate limitata si o competitie acerba in atragerea de depozite, conditii care credem ca vor continua si in 2009", a declarat presedintele executiv al ING, Michel Tilmant.

Actiunile ING s-au depreciat cu 16% anul acesta, in timp ce indicele sectorului bancar european, DJ Stoxx, a scazut cu 28%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri