Profitul E.ON a crescut la 3,3 mld. euro

E.ON, cea mai mare companie energetica germana, a raportat o crestere cu 8% a profitului net in primele sase luni ale anului, la 3,3 miliarde euro, peste asteptarile pietei, pe fondul unor afaceri mai mari cu 16%.

Cifra de afaceri a E.ON a avansat cu 16% in primul semestru, pana la 41,2 miliarde euro.

Rezultatele financiare ale companiei au fost peste asteptarile analistilor, care anticipasera ca E.ON va afisa un profit net de 3,19 miliarde euro, conform NewsIn.

E.ON a castigat din scumpirea energiei electrice pe piata germana si din activitatea pozitiva din Peninsula Scandinava, care au compensat oprirea a doua centrale nucleare din Germania.

Pe de alta parte, activitatile E.ON de pe segmentul de activitate cu gaze naturale au avut de suferit.

Reprezentantii E.ON au afirmat ca nu pot transmite imediat la consumator cresterea foarte mare a preturilor de achizitie la petrol si gaz.

E.ON a confirmat, totodata, tintele sale de a inregistra o crestere a castigurilor inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii (EBIT) cuprinsa intre 5% si 10% pentru intregul an.

E.ON are afaceri de distributie de gaz si electricitate pe piata romaneasca prin subsidiarele E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Distrbutie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri