Novolipetsk Steel (NLMK), una dintre cele mai mari otelarii din Rusia, a anuntat semnarea contractului de preluare a producatorului de tevi laminate John Maneely Company (JMC), din Statele Unite, pentru 3,53 miliarde dolari, potrivit RIA Novosti, preluat de NewsIn.

"Achizitia JMC face parte din strategia companiei Novolipetsk Steel de diversificare a portofoliului si de integrare pe principalele sale piete de desfacere. In urma preluarii, NLMK isi intareste pozitia pe piata americana si isi face intrarea pe un sector de piata important", se arata intr-un comunicat al companiei ruse.

Formata in urma fuziunii din 2006 dintre John Maneely Company si Atlas Tube, JMC detine 11 uzine in Statele Unite si Canada si are o capacitate anuala de productie de peste 3 milioane mc tevi laminate.

Pentru anul fiscal incheiat pe 30 iunie, JMC a raportat venituri de 2,4 miliarde dolari, la o productie de 2,1 milioane tone de tevi.

In prezent, Novolipetsk Steel detine doua facilitati de productie in Statele Unite, Duferco Farrell Corp si Sharon Coating, LLC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Otelarii europeni, speriati de importurile din China