Compania indiana Tata Steel a semnat un acord pentru infiintarea unei firme cu capital mixt pentru constructia unei otelarii integrate in Vietnam, pentru 5 miliarde dolari, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Tata Steel, a sasea companie siderurgica din lume, a afirmat ca va construi uzina cu o capacitate de 4,5 milioane tone in trei etape, in colaborare cu firmele Vietnam Steel Corp si Vietnam Cement Industries.

Vietnamul a produs anul trecut 4,2 milioane de tone de produse din otel, cu 10,8% mai mult decat in 2006, dar nivelul este, totusi, sub 0,5% din productia mondiala totala anuala de 1,34 miliarde tone.

Vietnam Steel Corp este cea mai mare companie siderurgica din Vietnam, cu o capacitate de productie de aproape 5 milioane de tone pe an, iar noua fabrica va dubla aproape capacitatea de productie a tarii, acum un jucator mic in industria siderurgica mondiala, care produce anual de 800 miliarde dolari.

Vietnam Steel Corp are o participatie de 30% in cadrul proiectului, Vietnam Cement Industries, de 5%, iar Tata Steel va fi actionarul majoritar, cu 65%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gospodinele din India detin mai mult aur decat SUA si Germania