Pretul aurului a crescut ieri cu 1% in Europa, in contextul in care pretul petrolului a crescut, iar deprecierea dolarului de la cel mai inalt nivel al ultimelor sase luni a crescut interesul investitorilor pentru metalul pretios ca plasament alternativ, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Aurul s-a scumpit la 820,20/821,20 dolari/uncie in sedinta de tranzactionare de ieri, fata de nivelul de 814,50/815,50 dolari/unice de marti seara. La inceputul sedintei, uncia de aur a ajuns chiar la un pret de 825,80 dolari.

Metalul pretios are tendinta de a se tranzactiona in opozitie cu dolarul, in contextul in care este cumparat de cele mai multe ori ca mijloc de protectie impotriva deprecierii valutei americane.

Dolarul s-a depreciat de la cotatia maxima a ultimelor sase luni in fata principalelor valute, micsorand presiunea exercitata asupra pretului aurului, care a inceput sa aiba o tendinta similara cu cea a petrolului. Pretul titeiului a crescut usor, cu 37 centi pana la 113,38 dolari/baril, in asteptarea datelor despre stocurile din Statele Unite.

Traderii sunt interesati de rapoartele legate de stocurile de petrol din Statele Unite, ce urmeaza sa indice directia pretului acestuia pe termen scurt.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Austriecii de la Erste spun ca 2018 incepe cu acceleratia calcata