Economia Japoniei a inregistrat cea mai severa scadere a ultimilor sapte ani, produsul intern brut (PIB) reducandu-se cu 0,6%, in al doilea trimestru, ceea ce a starnit ingrijorari privind o posibila recesiune a economiei japoneze, generata de temperarea economiei la nivel global, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.
Consumul privat, in proportie de 55% din produsul intern brut, a scazut cu 0,5%, pe fondul cresterii cheltuielilor cu energia si a materiile prime dupa scumpirea acestora.

Deteriorarea mediului economic din Statele Unite a afectat, de asemenea, exporturile catre tarile in curs de dezvoltare, incheiind cea mai lunga perioada de expansiune economica a Japoniei, dupa al II-lea Razboi Mondial. Exporturile Japoniei au scazut pentru prima data din perioada ianuarie-martie a anului 2005.

"Datele dau impresia ca economia se afla in recesiune, iar eu sustin aceasta pozitie", a declarat economistul-sef al grupului finaciar Nomura Securities, Takahide Kiuchi.

Economistii au pareri diferite cu privire la viitorul economiei japoneze, dar considera ca o eventuala crestere economica va fi moderata si va fi influentata in mod decisiv de variatia pretului petrolului si de revenirea economiei la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri