Grupul rusesc Rusal, cel mai mare producator de aluminiu din lume, a deschis o actiune in instanta impotriva companiei petroliere Lukoil, pentru perturbari ale furnizarii de cocs de petrol, a anuntat Rusal, potrivit RIA Novosti.

"Lukoil a injumatatit, unilateral, furnizarea de cocs de petrol pentru fabricile Rusal incepand din aprilie 2008, neindeplinindu-si obligatiile prevazute prin contracte pe termen lung", se arata intr-un comunicat al Rusal.

In conformitate cu un contract semnat in 2006 intre cele doua companii rusesti, Lukoil s-a amgajat sa furnizeze cocs de petrol companiei Rusal pana in aprilie 2011 pentru fabricarea unor produse.

Cu toate acestea, in aprilie, Lukoil a diminuat livrarile de cocs de petrol catre Rusal, continuand insa sa vanda produsul altor clienti. Rusal si-a indeplinit obligatiile contractuale in perioada respectiva, potrivit comunicatului.

"In conditiile in care Lukoil a incetat sa-si indeplineasca obligatiile contractuale, iar reprezentantii sai nu sunt dispusi sa inceapa un dialog constructiv, Rusal considera ca singurul mod posibil de solutionare a situatiei si de a se asigura ca este respectat contractul este deschiderea unei actiuni in instanta", precizeaza, in comunicatul citat, reprezentantii Rusal.

Lukoil nu a comentat comunicatul Rusal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri