In ceea ce priveste livrarile de petrol spre coasta georgiana a Marii Negre prin conducta Baku-Supsa, acestea raman suspendate in continuare. "Inca evaluam situatia", a explicat purtatoarea de cuvant.

Compania British Petroleum a anuntat marti ca inchide, ca masura de precautie, oleoductul Baku-Supsa si gazoductul Caucazul de Sud (South Caucasus Pipeline, SCP) din cauza conflictului din Georgia, potrivit unui purtator de cuvant al companiei, citat de AFP.

Oleoductul BTC (Bakou-Tbilissi-Ceyhan), gestionat tot de BP si care traverseaza Georgia, este deja inchis de saptamana trecuta. BTC este in reparatii dupa o explozie din 5 august pe sectorul turc, care a fost revendicata de gherilele separatiste kurde.

Citeste si:

Un purtator de cuvant al BP a spus ca grupul nu are confirmarea ca BTC a facut obiectul unui atac al S aviatiei ruse, asa cum afirmase marti Guvernul georgian.

Cele trei infrastructuri mentionate sunt principala cale de transport a petrolului azer de la Marea Caspica spre pietele occidentale, alaturi de conducta Baku-Novorossisk, Rusia.