Producatorul elvetian de ceasuri Swatch a anuntat, vineri, o scadere cu 9% a profitului sau net pe primul semestru, pe fondul deprecierii dolarului si a pierderilor din investitii, dar isi pastreaza optimismul in contextul in care cererea de pe pietele emergente a crescut, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Cel mai mare producator mondial de ceasuri a raportat o scadere a profitului net la 418 milioane franci elvetieni (384,5 milioane dolari), putin peste esimarile analistilor chestionati de Reuters, ce aniticipasera un profit net de 411 milioane franci elvetieni.

"In ciuda tuturor datelor negative despre sectorul financiar si cresterii costurilor la nivel mondial, conducerea grupului continua sa anticipeze o dezvoltare pozitiva a vanzarilor si a ratei profitabilitatii in a doua jumatate a anului", a auntat grupul.

Profitul operational a crescut cu 16%, la 593 milioane franci elvetieni, in timp ce vanzarile au crescut cu 14%, la 2,973 miliarde franci elvetieni. Marja operationala a grupului a crescut la 21% in primul semestru al acestui an, de la 19,6% cat era in primele sase luni din 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri