Pentru primele sase luni din 2007, Aviva a afisat un profit net de 890 milioane lire sterline (1,11 miliarde euro), iar pe tot anul trecut, profitul obtinut de compania de asigurari a fost de 1,5 miliarde lire sterline (aproape 2 miliarde euro), potrivit datelor revizuite.

Primele nete subscrise in primele sase luni ale anului s-au cifrat la 16,85 miliarde lire sterline (21,9 miliarde euro), in crestere cu 18% fata de nivelul din primul semestru al anului trecut.

Aviva a inregistrat pierderi de 3,9 pence/titlu (5,1 eurocenti/actiune) in intervalul ianuarie - iunie 2008, spre deosebire de aceeasi perioada din 2007, cand grupul britanic de asigurari avusese un castig pe actiune de 31 de pence.

Citeste si:

"Rezultatele Aviva reflecta impactul volatilitatii de pe pietele de investitii din perioada analizata", in contextul perpetuarii efectelor crizei creditelor pe plan international, se mai arata in raportul companiei.

Asiguratorul britanic este prezent si pe piata romaneasca, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii obligatorii administrate privat (pilonul II) si al pensiilor facultative (pilonul III).