Miliardarul rus Aleksandr Lebedev a avertizat Occidentul impotriva fondurilor de investitii ale Rusiei, mai ales din cauza coruptiei, scrie, duminica, publicatia Welt am Sonntag, citata de AFP.

"Inteleg temerile Occidentului legate de fondurile de investitii ale statului rus si de companiile publice rusesti", a declarat Lebedev.

"Daca as fi in locul Germaniei, nu as vinde nimic unui fond de investitii din Rusia sau din China", a afirmat miliardarul rus, care a adaugat ca "nu as face acest lucru doar din cauza coruptiei".

"Fiecare confruntare cu birocratia ruseasca nu aduce decat batai de cap", a declarat Aleksander Lebedev, unul dintre principalii actionari ai companiei aeriene rusesti Aeroflot.

Lebedev a adaugat ca in tara sa "functionarii sunt agresivi, corupti, imorali, incompetenti si necalificati", potrivit NewsIn.

Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii de afaceri rusi, precum Lebedev, vor sa se extinda in strainatate, a mai spus miliardarul rus.

"In strainatate, creditele sunt mai ieftine, sistemul juridic functioneaza bine si totul este bine securizat. Nu exista niciun risc de expropriere", a spus Lebedev, care a investit deja in compania aeriana germana Blue Wings si vrea sa intre in sistemul de operatori Oeger Tur de la Hamburg.

Germania vrea sa isi consolideze legislatia ca sa protejeze economia impotriva apetitului acelor investitori interesati de domeniile strategice, cum ar fi energia, telecomunicatiile sau apararea.

Germania vrea sa franeze mai ales tentativele unor fonduri de investitii controlate de stat, cum ar fi cele provenind din Rusia, China sau din tarile Golfului Persic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O maşină a intrat în mulţime la un carnaval din Germania
Setari Cookie-uri