Aprecierea inregistrata in ultimele ore de dolar a mai temperat scumpirea petrolului, potrivit NewsIn.

Titeiul s-a scumpit, luni, cu 2,17 dolari/baril (1,91%) pe piata marfurilor din New York, de la 113,18 la 115,35 dolari/baril.

Grupurile petroliere Shell si Marathon au retras o parte a municitorilor din estul si centrul Golfului Mexic din cauza amenintarii furtunii, dar productia maritima nu a fost afectata, au anuntat duminica oficiali ai companiilor.

Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite se ieftinise cu 42 centi, la 113,35 dolari/baril pana la ora 14:00 a Romaniei, iar petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, se ieftinise cu 46 centi, la 112,09 dolari/baril.

Citeste si:

Duminica, Centrul National pentru Uragane din Statele Unite estimase ca majoritatea productiei martime de petrol din Golful Mexic va fi neafectata de furtuna Fay, care va lovi, in schimb, marti sau miercuri coasta Golfului Floridei.
Ingrijorarile legate de stocurile petroliere din alte regiuni nu au reusit sa ofere sprijin pietei.

Grupul petrolier BP a anuntat, luni, ca exportul pe cale ferata a titeiului azer catre Georgia a fost intrerupt din cauza unei "defectiuni" a liniei feroviare din Georgia.

Pretul titeiului a scazut brusc fata de nivelul record de 147,27 dolari/baril, atins pe 11 iulie, pe fondul scaderii cererii de petrol din cauza intetirii problemelor economice mondiale si a scumpirii combustibilului.

Prognoza sumbra asupra economiei sugereaza ca petrolul s-ar putea ieftini in continuare, a raportat, luni, Centrul de Studiu pentru Energie Globala. Reprezentantii acestuia au adaugat, insa, ca Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea preveni o scadere extrema a pretului petrolului la urmatoarea intalnire a grupului, ce va avea lor la inceputul lui septembrie.