Venezuela a anuntat demararea procesului de preluare a producatorilor locali de ciment ce apartin Cemex, Holcim si Lafarge, numind in functie comisii de tranzitie pana la incheierea nationalizarii, initiata de presedintele Hugo Chavez, informeaza Reuters.

Liderul venezuelean de stanga a anuntat la inceputul anului ca va nationaliza sectorul productiei de ciment pentru a crea o societate socialista, ce presupune de asemenea nationalizarea sectorului energetic si al telecomunicatiilor, obiective propuse inca din 2007.

Noile comisii "vor asigura transferul controlului asupra tuturor activitatilor" celor trei companii, conform unui anunt oficial publicat luni.

In fazele precedente ale nationalizarii, Chavez a preluat controlul operatiunilor companiilor si a negociat nivelul compensatiilor. Analistii financiari estimeaza ca despagubirile oferite de Chavez in achizitiile anterioare s-au apropiat de valoarea reala a pietei.

Guvernul a anuntat ca producatorii de ciment Lafarge si Holcim vor semna, luni, un acord pentru transferul actiunilor de la nivel local catre autoritatile venezuelene. Acestia nu au oferit informatii despre compania mexicana Cemex, inclusa si ea in planul de nationalizare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Paun: Ura fata de tot ceea ce este "strain" este foarte paguboasa
Setari Cookie-uri