Autoritatea de supraveghere a concurentei din Marea Britaniea a aratat ca operatorul aeroportuar BAA, o filiala a grupului spaniol Ferrovial, ocupa o pozitie anticoncurentiala si a propus vanzarea a trei dintre cele sapte aeroporturi detinute in Regatul Unit, arata AFP, citat de NewsIn.
Comisia britanica a concurentei a concluzionat ca "exista probleme concurentiale serioase rezultand din faptul ca sapte aeroporturi britanice apartin BAA", a spus unul din oficalii institutiei, Christopher Clarke.

Ingradirea concurentei se traduce prin “investitii care nu corespund necesitatilor si un nivel slab al serviciilor oferite, atat pentru companiile aeriene cat si pentru pasageri”, a subliniat Clarke.

Pentru remedierea situatiei, institutia britanica a propus vinderea a trei aeroporturi: doua dintre cele trei detinute de BAA in Londra (Heathrow, Gatwick si Stansted) si unul dintre cele doua detinute in Scotia (Edinburgh sau Glasgow).

Comisia se va intanlni cu partile implicate pentru a discuta si pe baza solutiilor gasite, va publica un raport final, ce va contine recomandarile finale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri