Partenerii Dogan - conglomerat cu activitati din sectorul media pana in cel energetic - sunt grupul turcesc Anadolu Endustri Holding, compania energetica belgiana Unit Investment N.V. si firma canadiana Bruce Power, informeaza NewsIn.

Autoritatile turcesti au stabilit ca 24 septembrie este termenul limita pentru primirea ofertelor de constructie a centralei de la Akkuyu (in apropiere de Mersin), pe coasta Mediteranei, care ar urma sa aiba o capacitate de 4.000 MW, plus sau minus 25%.

Alt grup mare grup turcesc, Sabanci, anuntase luna trecuta ca este in discutii cu grupurile General Electric, Hitachi Nuclear Energy si cu spaniolii de la Iberdrola SA pentru a participa la licitatie.

Citeste si:

O sursa ministeriala din Turcia precizase anterior ca printre firmele care au cumparat caietul de sarcini se afla Korean Electric Power Corp (Coreea de Sud), Atomic Energy of Canada Limited, Itochu Corporation (Japonia), Vinci Construction Grands Projets (Franta), Suez-Tractebel si Atomstroyexport (Rusia).

Licitatia actuala este pentru prima din cele trei centrale nucleare pe care vrea sa le construiasca Turcia, tara puternic dependenta de importurile de energie electrica.