"Ma astept ca acest acord in domeniul gazelor si petrolului sa fie ratificat de majoritatea absoluta a deputatilor din Parlamentul sarb", a spus ministrul, transmite NewsIn.

Acuzand opozitia nationalista de obstructionare, conducerea Parlamentului sarb a suspendat lucrarile adunarii in iulie, in programul carora figura mai ales ratificarea acordului energetic cu Rusia. Parlamentul terebuie sa se reuneasca din nou in septembrie.

Skundrici a minimalizat pe de alta parte criticile emise de vicepremierul sarb pentru economie, Mladjan Dinkici, asupra conditiilor acordului cu Rusia, asigurand ca acest lucru nu va pune in pericol ratificarea de catre Serbia.

Gazprom a propus 400 milioane de euro pentrru preluarea a 51% din capitalul NIS, Industria petroliera a Serbiei. Gazprom a mai promis sa investeasca 500 milioane de euro pana in 2012 pentru a moderniza societatea sarba.

Citeste si:

"Acordul nu poate fi amenintat, nu aceasta este intentia lui Dinkici. Suntem un stat serios si vom respecta ceea ce liderii tarii au semnat", a spus Skundrici. Dinkici, care este la conducerea unei echipe de negociatori guvernamentali sarbi care se ocupa mai ales de aplicarea acordului, "nu a fost numit pentru a negocia o modificare a pretului pentru NIS", a adaugat ministrul.

Dinkici si-a reiterat miercuri reticentele asupra acordului, recunoscand insa ca ratificarea sa ar trebuie sa aiba loc pana la jumatatea lunii septembrie.

"Chiar si rusii recunosc ca au definit pretul de 400 milioane de euro pentru NIS in baza unei evaluari ce dateaza din 2006", a declarat el, citat de agentia Beta."Intre timp, pretul petrolului s-a dublat si veniturile NIS s-au triplat. Ar fi logic ca acordul sa fie incheiat in functie de preturile care sunt de actualitate", a conchis Dikici.