Ministrul energiei, Sauat Minbaiev, anuntase anterior ca ultimele amendamente contractuale ale Acordului de Productie din Kasagan (PSA) vor fi stabilite pana la 15 octombrie.

"Premierul Karim Masimov a lasat in seama directorului executiv al companiei de stat KazMunaiGaz mai multe sarcini, printre care si incheierea negocierilor pentru exploatarea campului petrolier Kasagan, pana la 25 octombrie", se arata intr-un comunicat.

In iunie, autoritatile kazakhstane si grupul de investitori straini au fixat inceperea productiei de petrol in 2013, la un an dupa descoperirea celei mai mari resurse de petrol din ultimii 30 ani.

Citeste si:

In schimb, consortiul a acceptat sa preintampine depasirea bugetului si sa plateasca compensatii pentru variatia pretului petrolului.

Proiectul de exploatare petroliera reuneste compania energetica italiana Eni, cea mai mare companie petroliera europeana, Royal Dutch Shell Plc, principalul grup petrolier american ExxonMobil, compania Total, producatorul ConocoPhillips, compania de stat KazMunaiGas si firma japoneza Japan's Inpex Holdings Inc.