Negocierile dintre Kazahstan si grupul de companii petroliere care participa la proiectul de exploatare a campului petrolier Kasagan trebuie finalizate pana la 25 octombrie, au declarat, astazi, reprezentanti guvernamentali, citati de Reuters.
Ministrul energiei, Sauat Minbaiev, anuntase anterior ca ultimele amendamente contractuale ale Acordului de Productie din Kasagan (PSA) vor fi stabilite pana la 15 octombrie.

"Premierul Karim Masimov a lasat in seama directorului executiv al companiei de stat KazMunaiGaz mai multe sarcini, printre care si incheierea negocierilor pentru exploatarea campului petrolier Kasagan, pana la 25 octombrie", se arata intr-un comunicat.

In iunie, autoritatile kazakhstane si grupul de investitori straini au fixat inceperea productiei de petrol in 2013, la un an dupa descoperirea celei mai mari resurse de petrol din ultimii 30 ani.

In schimb, consortiul a acceptat sa preintampine depasirea bugetului si sa plateasca compensatii pentru variatia pretului petrolului.

Proiectul de exploatare petroliera reuneste compania energetica italiana Eni, cea mai mare companie petroliera europeana, Royal Dutch Shell Plc, principalul grup petrolier american ExxonMobil, compania Total, producatorul ConocoPhillips, compania de stat KazMunaiGas si firma japoneza Japan's Inpex Holdings Inc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri