H.J. Heinz Co, cel mai mare producator mondial de ketchup, a raportat castiguri trimestriale ce au depasit estimarile analistilor, generate de cresterea preturilor si de sporirea cu peste 10% a vanzarilor, informeaza Reuters.

Profitul companiei a fost de 229 milioane dolari (72 centi/actiune) la sfarsitul primului trimestru, incheiat pe 30 iulie, in crestere cu 12% fata de un profit de 205,3 milioane dolari (63 centi/actiune), inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimasera un profit mediu de 66 centi/actiune, conform datelor oferite de Reuters Estimates.

Vanzarile au sporit cu 14,7%, pana la 2,58 miliarde dolari.

Titlurile Heinz s-au apreciat cu 11% in decursul acestui an, producatorul american inregistrand printre cele mai bune rezultate financiare din sectorul alimentar, datorita performantelor obtinute de diviziile internationale, lansarii unor noi produse pe piata americana si investitiilor in marketing.

Pana la sfarsitul acestui an, Heinz estimeaza castiguri cuprinse intre 2,87-2,91 dolari/actiune, in crestere fata de estimarile precedente de 2,83-2,91 dolari/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Consumul casnic în 2019: românii au cumpărat la fel de mult, dar mai ieftin
Setari Cookie-uri