Holcim nu se asteapta ca EBITDA (profitul inainte de plata impozitelor, dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii ) sa creasca cu mai mult de 5%, estimand ca rezultatele vor fi asemanatoare celor de anul trecut.

Actiunile companiei s-au depreciat astazi cu 3,1% la 74,65 franci/actiune. Acestea au pierdut aproximativ 36% din valoare anul acesta, in timp ce sectorul european al constructiilor si materialelor de constructii a scazut cu 30%, influentat de temerile ca afacerile vor avea de suferit de pe urma incetinirii pietei imobiliare din Statele Unite.

Compania producatoare de ciment, beton si agregate a anuntat ca piata imobiliara americana va suferi cel mai probabil o noua incetinire, in timp ce conditiile in Occident si Europa de sud, mai ales Marea Britanie si Spania, sunt la fel de dificile.

Holcim a raportat o scadere a profitului net in primul semestru de 56%, la 1,1 miliarde franci elvetieni (979 milioane dolari), iar vanzarile nete au scazut cu 4,4%, la 12,4 miliarde franci elvetieni.