Oficiali ai companiilor au anuntat, vineri, ca achizitionarea cu 350 pence/actiune a brokerului de reasigurari reprezinta o crestere a valorii actiunilor de aproximativ 29% fata de pretul inregistrat la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Aon a anuntat ca ambele consilii directoare au fost de acord in mod unanim cu incheierea tranzactiei, iar aceasta ar duce la integrarea companiei Benfield in operatiuniile de reasigurari ale Aon.

"Noua companie va fi de departe cel mai mare intermediar de reasigurari din lume si va avea acces la o baza globala de clienti", a declarat presedintele Benfield, Grahame Chilton.

Achizitionarea companiei Benfield va spori vizibilitatea grupului Aon pe pietele emergente din Asia si America Latina si va creste prezenta acesteia pe piata asigurarilor imobiliare din Florida si sud-estul Statelor Unite.

Citeste si:

Aon a anuntat ca va finanta tranzactia prin numerar si se asteapta ca aceasta sa fie incheiata pana la finalul lui 2009.

Benfield, al treilea broker de reasigurari din lume, a fost pentru mult timp tintita pentru preluare de catre gigantii rivali precum Aon, Marsh & McLennan Cos Inc sau Willis Group Holdings Ltd.

in februarie 2008, Aon a cumparat operatiunile de reasigurare a grupului rival Arthur J Gallagher in schimbul sumei de 30 milioane de dolari.