Aon Corp, cel mai mare broker de asigurari din lume, a facut o oferta de 844 milioane lire sterline (1,6 miliarde dolari) pentru compania rivala Benfield, urmand ca din tranzactie sa rezulte cel mai mare broker de reasigurari din lume, inf ormeaza Reuters, citat de NewsIn.
Oficiali ai companiilor au anuntat, vineri, ca achizitionarea cu 350 pence/actiune a brokerului de reasigurari reprezinta o crestere a valorii actiunilor de aproximativ 29% fata de pretul inregistrat la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Aon a anuntat ca ambele consilii directoare au fost de acord in mod unanim cu incheierea tranzactiei, iar aceasta ar duce la integrarea companiei Benfield in operatiuniile de reasigurari ale Aon.

"Noua companie va fi de departe cel mai mare intermediar de reasigurari din lume si va avea acces la o baza globala de clienti", a declarat presedintele Benfield, Grahame Chilton.

Achizitionarea companiei Benfield va spori vizibilitatea grupului Aon pe pietele emergente din Asia si America Latina si va creste prezenta acesteia pe piata asigurarilor imobiliare din Florida si sud-estul Statelor Unite.

Aon a anuntat ca va finanta tranzactia prin numerar si se asteapta ca aceasta sa fie incheiata pana la finalul lui 2009.

Benfield, al treilea broker de reasigurari din lume, a fost pentru mult timp tintita pentru preluare de catre gigantii rivali precum Aon, Marsh & McLennan Cos Inc sau Willis Group Holdings Ltd.

in februarie 2008, Aon a cumparat operatiunile de reasigurare a grupului rival Arthur J Gallagher in schimbul sumei de 30 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri