Atacurile teroriste de saptamana trecuta, asupra mijloacelor de transport din Londra, i-au costat pe proprietarii de magazine din capitala Marii Britanii 40 de milioane de dolari, reprezentand scaderea vanzarilor.

Conform explicatiilor Asociatiei Comerciantilor Britanici, datele prezentate indica o scadere cu 77 la suta a veniturilor in ziua atacurilor, intr-o zi normala incasarile fiind de aproape 420 de milioane de dolari, insa, la sfarsitul saptamanii, situatia a revenit aproape in totalitate la normal.

Asociatia Comerciantilor Britanici a subliniat ca nu exista motive de ingrijorare si a dat exemplul atentatelor din 11 septembrie 2001, din SUA, cand sectorul de vanzari en-detail si-a revenit in mai putin de 15 zile.

Conducerea asociatiei spune ca Londra s-a mai confruntat cu atacuri teroriste si in trecut si, atat comerciantii cat si consumatorii fac tot posibilul pentru a reveni la normalitate, asociatia considerand ca factorul esential va fi "reactia turistilor", comerciantii considerand ca daca turistii nu mai vin la Londra, atunci va exista un impact mai prelungit al atacurilor.

Atentatele de joia trecuta din Capitala Marii Britanii au provocat moartea a circa 50 de persoane si ranirea a peste sapte sute.