Cotidianul precizeaza ca ministrul energiei, Malcolm Wicks, a spus ca un acord cu EDF este "cea mai buna solutie", adaugand ca "suntem de parere ca este o legatura naturala".

Guvernul britanic, care detine aproximativ 35% din British Energy, a dat in ianuarie unda verde construirii de noi centrale nucleare, pentru a ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si pentru a reduce dependenta de importurile de energie, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Acest fapt a starnit interesul pentru preluarea British Energy, care nu are expertiza necesara construirii unor noi centrale, insa ale carei terenuri, apropiate centralelor deja existente, sunt privite ca cele mai indicate pentru noi constructii.

Citeste si:

In weekend, cotidianul Sunday Telegraph a anuntat ca Invesco, cel mai mare investitor in cadrul British Energy, doreste ca grupul sa fuzioneze cu compania energetica Centrica Plc, si apoi "sa puna bazele unei companii mixte cu EDF, pentru a construi centrale nucleare in Marea Britanie".

Pe 4 august, Centrica a anuntat ca ar putea relua planurile de fuziune cu British Energy, dupa ce oferta inaintata de grupul energetic francez EDF, in valoare de 12 milioane lire sterline, a esuat