Producatorul elvetian de ciocolata Lindt&Spruengli a afisat o crestere de 5%, la 23 milioane franci elvetieni (20,95 milioane dolari), a profitului net din primul semestru si a confirmat obiectivele financiare, in ciuda accelerarii inflatiei si a incetinirii economice, informeaza Reuters.
Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior o medie a profitului net de 21 milioane franci elvetieni.

Compania elvetiana a anuntat ca isi mentine obiectivele de dezvoltare pe termen lung, estimand o rata a cresterii de 6-8% anual.

Grupul a raportat ca incetinirea cresterii economice si teama de inflatie influenteaza increderea consumatorilor, mai ales pe piata din Statele Unite.

"Lindt & Spruengli se asteapta ca tensiunile de pe piata sa se mentina in a doua jumatate a anului si in 2009", au declarat oficiali ai grupului, citati de NewsIn.

Pana la ora actuala, Lindt & Spruengli a temperat impactul cresterii pretului materiilor brute prin cresterea preturilor produselor proprii.

Profitul operational a crescut cu 12%, la 33,6 milioane franci elvetieni, pe fondul cresterii vanzarilor cu 3%, la 1,17 miliarde franci elvetieni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri