Producatorul elvetian de ciocolata Lindt&Spruengli a afisat o crestere de 5%, la 23 milioane franci elvetieni (20,95 milioane dolari), a profitului net din primul semestru si a confirmat obiectivele financiare, in ciuda accelerarii inflatiei si a incetinirii economice, informeaza Reuters.

Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior o medie a profitului net de 21 milioane franci elvetieni.

Compania elvetiana a anuntat ca isi mentine obiectivele de dezvoltare pe termen lung, estimand o rata a cresterii de 6-8% anual.

Grupul a raportat ca incetinirea cresterii economice si teama de inflatie influenteaza increderea consumatorilor, mai ales pe piata din Statele Unite.

"Lindt & Spruengli se asteapta ca tensiunile de pe piata sa se mentina in a doua jumatate a anului si in 2009", au declarat oficiali ai grupului, citati de NewsIn.

Pana la ora actuala, Lindt & Spruengli a temperat impactul cresterii pretului materiilor brute prin cresterea preturilor produselor proprii.

Profitul operational a crescut cu 12%, la 33,6 milioane franci elvetieni, pe fondul cresterii vanzarilor cu 3%, la 1,17 miliarde franci elvetieni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si