Compania miniera Rio Tinto a raportat o dublare a profitului net in primul semestru, la 6,91 miliarde dolari si mentine estimarile initiale privind intervalul urmator, conform companiei.
Rezultatele grupului au fost sustinute si de preluarea producatorului canadian de aluminiu Alcan si de o productie record de minereuri de fier, ce a alimentat cererea crescuta de pe piata din China, informeaza Reuters.

Rio Tinto se opune unei preluari ostile din partea rivalului sau, BHP Billiton, estimata la aproximativ 150 miliarde dolari.

Castigurile de baza au crescut cu 55%, la la 5,47 miliarde dolari, in perioada ianuarie-iunie, fata de 3,52 miliarde dolari, in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior o medie a castigurilor de baza de 5,133 miliarde dolari.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 9,7% anul acesta in timp ce actiunile BHP s-au mentinut la acelasi nivel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri