Bawag se extinde pe pietele straine prin noi achizitii

Banca austriaca Bawag PSK vrea sa accelereze procesul de extindere pe pietele straine si este interesata sa faca achizitii, a declarat directorul executiv al bancii, David Roberts.

"Daca as fi fost intrebat in urma cu un an cand preconizez o noua extindere pe pietele din strainatate, as fi estimat un interval de 3-5 ani. Acum estimez o extindere in urmatorii 2-3 ani", a spus Roberts, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Pretul activelor s-a diminuat, pe seama crizei de pe pietele financiare, iar acest moment oportun ar trebui valorificat, a adaugat Roberts.

Bawag se va orienta catre nisele de piata, precum operatiunile bancare directe, existand oportunitati atat pe pietele din Occident, cat si in cele din Europa de Est. O parte din banii pentru achizitii vor proveni din vanzarea subsidiarelor din estul Europei, potrivit afirmatiilor lui Roberts.

Banca ar trebui sa se orienteze catre sectoarele care genereaza castiguri din comisioane si taxe, precum cel al creditelor, al obligatiunilor si al sectorului ipotecar, dar si asupra atragerii de clienti din cadrul marilor corporatii.

Roberts a confirmat intentia bancii Bawag de a-si spori profitul net la 500 milioane euro pana in 2012. In anul 2007, banca austriaca a avut pierderi de 452,5 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri