Compania energetica PetroChina, cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din Asia, a raportat o scadere a castigurilor din al doilea trimestru, pe fondul presiunilor asupra marjelor de rafinare, arata Reuters, citat de NewsIn.
PetroChina a anuntat ca profitul net a scazut cu 35% in primele sase luni ale anului, la 53,6 miliarde yuani (7,8 miliarde dolari), conform datelor publicate de companie. Pretul titeiului a crescut la peste 140 dolari/baril in perioada ianuarie-iunie, in contextul in care rezervele au scazut si dolarul s-a depreciat, ridicand profitabilitatea gigantilor petrolieri, cum ar fi Exxon Mobil Corp sau Royal Dutch Shell, la un nivel record.

Companiile de stat PetroChina si Sinopec Corp s-au aflat sub presiunea exercitata de pretul ridicat al petrolului si cel impus de stat, o povara majora pentru producatorii petrolieri de pe cea mai mare piata de profil, dupa Statele Unite.

Producatorul petrolier maritim CNOOC Ltd, ce are o expunere insignifianta de petrol rafinat, a intrecut estimarile analistilor, inregistrand o crestere de 89% la profitulurilor pe primul semestru, in timp ce castigurile de baza ale Woodside Petroleum Ltd, cel de-al doilea producator de petrol si gaze naturale din Australia, au crescut cu 86% in aceeasi perioada.

Analistii se asteapta ca PetroChina sa intampine dificultati din nou, in al doilea semestru, chiar si dupa ce Beijingul a ridicat pretul benzinei si motorinei diesel cu 18%, la sfarsitul lunii iunie,pentru ca guvernul ar putea reduce o taxa pentru importul de titei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri