Borasco Elektrik, companie din domeniul productiei si distributiei de electricitate achizitionata recent de OMV, va construi in Turcia o centrala electrica pe baza de gaze naturale, cu o capacitate de 890 MW, energia produsa aici urmand sa fie comercializata pe piata locala.
Valoarea totala a investitiei este estimata la aproximativ 500 milioane euro, iar constructia este prevazuta sa inceapa anul acesta, centrala urmand sa devina operationala spre sfarsitul anului 2010.

"Patrunderea pe piata din Turcia constituie un alt pas important in procesul de integrare a gazelor naturale in productia de energie, alaturi de proiectele din Romania si Germania. Piata de energie din Turcia cunoaste o rata de crestere puternica, de circa 10% pe an. Pentru acoperirea acestei cereri ridicate sunt necesare noi centrale electrice. Prin acest proiect, vom ajuta la consolidarea sigurantei aprovizionarii in Turcia", a declarat Werner Auli, membru al comitetului executiv al OMV.

Partenerii OMV in cadrul investitiei la Borasco Elektrik sunt Turcap Investments, subsidiara a Lehman Brothers Holdings, furnizor mondial de servicii financiare, (25%) si Metcap Enerji Yatirimlari San (15%), companie controlata de industriasul turc Celal Metin.

OMV Power International, compania subsidiara a OMV Gas & Power a semnat recent un acord pentru achizitionarea unei participatii de 60% in cadrul companiei turcesti Borasco Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AS.

OMV este cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, avand rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,216 miliarde bep (in 2007), o productie zilnica de aproximativ 316.000 bep (semestrul 1 din 2008) si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. In prezent, OMV detine in prezent 2.527 de statii de distributie carburant in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de rafinare si marketing in regiunea Dunarii este in prezent de 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri